En dag i solen

I dag er en typisk smuk maj-dag, og derfor har vi tilbragt en god del af den ude.
I mine øjne, er det virkelig et af de steder, hvor hjemmeskole har en kæmpe værdi; det der med at kunne tage til stranden på en tilfældig onsdag (også om vinteren), bare fordi man har lyst. Og kan.

 

 

Det giver en helt vild følelse af frihed (og lige dele stress når man har to gale vandhunde som SÅ meget bliver vinterbadere når de bliver voksne!), hvilket siger noget om det liv, de fleste af os har været vant til at leve.
Hvem husker ikke de der skoledage, hvor man var fanget indendørs hele dagen, og kun kunne se ud på det vidunderlige solskins- eller snevejr og drømme sig derud?

Især vi voksne har vænnet os så meget til at have de rammer, at det faktisk kan være lidt svært at vænne sig til at gøre tingene anderledes. Nogle taler om, at man skal ”deschooles”, altså nærmest igennem en afvænningsperiode, når man begynder at hjemmeskole, noget vi i den grad har oplevet.
Vi har SLET ikke udnyttet vores muligheder til fulde vinteren over, og har i lang tid været næsten helt handlingslammede over al den tid – og al den frihed – vi har haft til selv at tilrettelægge vores dage.

Det kræver tilvænning, og vi har sat os et klart mål om dels at få den rette struktur på vores dage og dels at få skabt nogle rigtig gode udevaner, som forhåbentlig kan fortsætte, når det igen bliver koldere i vejret. Sidstnævnte kræver naturligvis det rette udstyr, og jeg er SÅ klar på at anskaffe mig en voksenflyverdragt og være max. pinlig. Det kan man ligeså godt vænne sig til når man hjemmeskoler.
Jeg ved af gode grunde ikke om det er sådan for alle, men for os er det blevet tiltagende tydeligt, at vi har brug for en rimelig stram struktur, for at føle, vi får det meste ud af vores dage. Det har vi blandt andet prøvet at skabe, ved at investere i et pensum, som jeg vil skrive meget mere om senere, men også ved at fokusere lidt mere på de gode rutiner.

Fx ved jeg, at hele dagen kører meget bedre, hvis vi står op sammen, spiser morgenmad sammen, og går i gang med skolearbejdet fra morgenstunden. Og vigtigst af alt, lader de praktiske ting vente, uden at stresse over vasketøjsbunker og beskidte tallerkner i vasken.
Det kører slet, slet ikke på skinner (endnu?), og på solskinsdage som i dag, der må eventyr og bogstaver altså vige lidt for samtaler om både blomster, insekter, dyr og hele den skønne natur.

 

Drømmer I om at kunne være mere spontane, eller har I al den frihed I har lyst til?

Del dine tanker