Velkommen til hjemmeskolen

Sådan ser her naturligvis ikke altid ud, men jeg tænkte, at det er meget godt at få slået én ting fast fra begyndelsen: intet er perfekt i vores hjem.

Jeg har endnu til gode at møde en (børne)familie, hvor ting aldrig er kaos eller hvor hjem, børn og voksne altid er rene og pæne. Det findes simpelthen ikke i virkeligheden, så den vildfarelse vil jeg opfordre alle til at komme fra øjeblikkeligt.

Selv er vi i gang med en proces, hvor vi forhåbentlig kan få færre ting, mindre rod og mere overskud, men for nu ser der sådan her ud det meste af tiden. Eller i hvert fald ret ofte.

Man kan vel sige, at det er bagsiden af medaljen ved hjemmelivet og børnenes utæmmede kreativitet; at der er rodet sådan cirka et kvart spiltsekund efter jeg, med hænderne i siden og et smil på læben, beskuer mit værk og udstøder lettelsens suk over at mit hjem er rent og ryddeligt.
Det er som om der i netop dét øjeblik opstår et vakuum som bare MÅ udfyldes med tøj og Lego og kreating og madrester og beskidt service og dyr og børn.

Og apropos børn, så har jeg sådan nogle typer som kun tager mennesketøj på hvis de absolut skal, for det meste tuller de rundt i undertøj. Det er kun ved særlige lejligheder som fx MGP shows i stuen eller (udvalgte) gæster der kommer tøj på resten af kroppen, så det vil jeg gerne undskylde for på forhånd. Der vil komme billeder af børn i undertøj eller det der er værre.

 

 

Men altså: velkommen her i vores hjemmeskole. Som også ser sådan her ud, når der skal arbejdes seriøst.

Vi har startet denne blog fordi vi har et ønske om at kunne tilbyde det vi selv manglende da vi for efterhånden en del år siden, begyndte at overveje at hjemmeskole. For så snart man overhovedet har tænkt tanken første gang, vælter det op med spørgsmål; kan jeg det? Hvad med økonomien? Hvad med venner? Hvad med det faglige? Hvordan gør man? etc.

Det bliver primært mig, Tine, som skriver her på bloggen, og jeg håber, jeg med tiden kan få svaret på alle de spørgsmål, man som nysgerrig hjemmeskoler in spe kunne ligge inde med. Og hvis jeg kan få nedbrudt en lille fordom eller to på vejen, så er min mission klaret

Tak fordi du læser med!

Del dine tanker